vacature asbest verwijderen kim
Gecertificeerde en gekwalificeerde medewerkers
De best beschikbare technieken
Kwaliteit en veiligheid

Home / Kennisbank / Kim is asbestverwijderaar

Kim is asbestverwijderaar

Dankzij Everyday Heroes kon Kim haar rijbewijs halen en hierdoor zelfstandig naar het werk reizen.

“Mijn jeugd was best lastig vanwege mijn thuissituatie. Ik kreeg nooit echt de kansen die voor anderen vanzelfsprekend leken. Toen ik moest kiezen wat ik wilde doen qua opleiding, koos ik voor Zorg en Welzijn, vooral omdat mijn moeder ook in die sector werkte. Maar eerlijk gezegd was dat helemaal niets voor mij. Ik heb later nog een administratief diploma gehaald, maar ook dat voelde niet goed. Ik heb een tijdje voor mijn moeder gezorgd en toen ze overleed, wist ik eigenlijk niet meer wat ik moest doen. Ik leefde van dag tot dag.

Barbieroze helm

Gelukkig kreeg ik hulp van Marlies, mijn jobcoach, omdat ik een Wajong-uitkering had. Samen deden we een beroepskeuzetest en daaruit bleek dat asbestsaneerder wel eens bij mij zou kunnen passen. Het leek me wel wat, want ik ben sterk en werk graag met mijn handen en ik houd ervan om iets speciaals te doen. Ik solliciteerde bij Lars van Perfect Finish Milieutechniek, en tot mijn verbazing zag die wel iets in mij. Hij bood me een opleiding.
Er zijn veel mensen nodig in het vak, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het werk is best pittig, maar ik klaag niet. Mijn collega’s zijn echt geduldig en werken met hen is gezellig. Ik kan goed opschieten met de mannen en ik word op handen gedragen. Natuurlijk zijn er altijd mensen die vinden dat vrouwen dit soort werk niet zouden moeten doen, maar daar trek ik me niet veel van aan. Ik hoorde bij een project eens over een meisje met een barbieroze helm en dat vond ik zo gaaf. Mijn werkgever bestelde voor mij ook zo’n helm. Daarmee val ik extra op. Daar houd ik van.

Leven veranderd

Het enige probleem was dat ik van huis naar mijn werk moest reizen, maar ik had geen rijbewijs. Het eerste jaar haalden en brachten ze me, maar dat was natuurlijk geen blijvende oplossing. Ik moest echt dat rijbewijs halen. Het was alleen zo duur, en met mijn uitkering kon ik dat echt niet betalen. Mijn jobcoach diende een aanvraag in bij Everyday Heroes en die werd goedgekeurd. Ik had wel wat moeite met dat rijexamen, vooral vanwege faalangst, maar de tweede keer ben ik geslaagd. Onlangs kreeg ik zelfs een vast contract en niet lang daarna regelde mijn werkgever een bedrijfsauto voor me. Dat rijbewijs heeft mijn leven echt veranderd. Ik kan nu zelf naar mijn werk rijden en ik heb zelfs een eigen autootje voor privégebruik. Ik voel me zo vrij en onafhankelijk.

Vrouwenteam

Ik ben echt trots op wat ik heb bereikt en ik ben dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen. Ik wil graag blijven werken als asbestsaneerder, want ik heb een geweldige werkgever en fijne collega’s. Het zou leuk zijn als er meer vrouwen interesse krijgen in dit vak. Wie weet ga ik in de toekomst wel een vrouwenteam aansturen!

Interesse om ook als asbestverwijderaar óf in een andere functie bij Perfect Finish Milieutechniek aan de slag te gaan? Bekijk de vacatures!